Οικισμοί

1)ΑΚΡΕΣ Bρίσκεται: 30 χλμ. βόρεια της Χαλκίδας. Εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής 40 λεπτά. 17 χλμ. βορειοδυτικά των Ψαχνών. Εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής 20 λεπτά. 5 χλμ. βορειοδυτικά του Κυπαρισσίου. Εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής 10 λεπτά. You need to know about sizzling hot. Οι Ακρες υπάγονται: στο δημοτικό διαμέρισμα Κυπαρισσίου με έδρα το Κυπαρίσσι, στο δήμο Μεσσαπίων με έδρα τα Ψαχνά, στο νομό Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα.
Περιγραφή: Βορειοανατολικά του οικισμού βρίσκονται τα μεταλλεία της Λάρκο.
Ιστορία – Παράδοση: Ο οικισμός, λέγεται ότι στην αρχαιότητα είχε το όνομα Ακρα ή Ακράγαντες που οφειλόταν στην ακραία του θέση σε σχέση με τη Χαλκίδα.
Διοικητική ιστορία: Στις 28/12/1836 δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά η διοικητική διαίρεση της Εύβοιας και ο οικισμός υπαγόταν στο δήμο Μεσσαπίων. Το Νοέμβριο του 1840 καταργήθηκε ο δήμος Μεσσαπίων και ο οικισμός υπάχθηκε στο δήμο Χαλκιδέων. Στις 13/10/1866 ο δήμος Χαλκιδέων μετασχηματίστηκε στους δήμους Χαλκιδέων και Μεσσαπίων και ο οικισμός υπάχθηκε στο δήμο Μεσσαπίων. Στις 16/08/1912 όταν καταργήθηκε ο δήμος Μεσσαπίων, ο οικισμός υπάχθηκε στην κοινότητα Καμαρίτσας. Στις 20/06/1924 ο οικισμός αποσπάστηκε από την κοινότητα Καμαρίτσας και υπάχθηκε στην κοινότητα Κυπαρισσίου. Στις 04/12/1997 η κοινότητα καταργήθηκε και υπάχθηκε στο δήμο Μεσσαπίων ως δημοτικό διαμέρισμα.
Αρχαιολογικοί χώροι – Μνημεία: Ναός της Αγίας Παρασκευής. Βρίσκεται στη Βίρα. Είναι παλιό κτίσμα, μονόκλιτη βασιλική, δίρρικτη με ξυλόστεγη στέγη.

2)ΔΡΟΣΙΑ Bρίσκεται: 23 χλμ. βόρεια της Χαλκίδας. Εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής 30 λεπτά. 10 χλμ. βορειοδυτικά των Ψαχνών. Εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής 15 λεπτά. 2 χλμ. νότια του Κυπαρισσίου. Εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής 5 λεπτά. Η Δροσιά (τέως Πεθαμένος) υπάγεται: στο δημοτικό διαμέρισμα Κυπαρισσίου με έδρα το Κυπαρίσσι, στο δήμο Μεσσαπίων με έδρα τα Ψαχνά, στο νομό Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα.
Περιγραφή: Ο οικισμός είναι κτισμένος σε μια όμορφη πευκόφυτη τοποθεσία, με άφθονα νερά. Δυτικά του ρέει το Βρασόρεμα και νότια ρέει το ρέμα του Πεθαμένου και το Κρυόρεμα. Εορτασμοί – Εκδηλώσεις: (Μη διαθέσιμα στοιχεία)
Ιστορία – Παράδοση: Παλαιότερα ο οικισμός λεγόταν Πεθαμένος ή Χάνι του Πεθαμένου. Το όνομα αυτό οφείλεται στην παρακάτω παράδοση: Οι Τούρκοι στην επανάσταση σκότωσαν στο Χάνι που βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Ψαχνών και Αγίου έναν κάτοικο της περιοχής, ίσως τον ιδιοκτήτη του, γιατί τον πέρασαν για κατάσκοπο. Ο θεωρηθείς σαν πεθαμένος, δεν είχε πεθάνει, αλλά τραυματίστηκε. Οι δικοί του τον πήραν, τον περιποιήθηκαν και μέσα σε λίγες ημέρες γιατρεύτηκε κι έγινε καλά. Μια μέρα, η ίδια ομάδα στρατιωτών Τούρκων τον συνάντησαν στο ίδιο μέρος και μόλις τον είδαν ζωντανό ξαφνιάστηκαν και τον πέρασαν για φάντασμα και φώναξαν: «Να ο πεθαμένος».
Διοικητική ιστορία: Το 1911 έγινε η πρώτη αναφορά για τον οικισμό Πεθαμένος που υπαγόταν στο δήμο Μεσσαπίων. Στις 16/08/1912 όταν καταργήθηκε ο δήμος Μεσσαπίων, ο οικισμός υπάχθηκε στην κοινότητα Καμαρίτσας. Στις 16/10/1940 ο οικισμός καταργήθηκε. Στις 05/04/1981 αναγνωρίστηκε ξανά ο οικισμός με το όνομα Δροσιά και υπάχθηκε στην κοινότητα Κυπαρισσίου. Στις 04/12/1997 η κοινότητα καταργήθηκε και υπάχθηκε στο δήμο Μεσσαπίων ως δημοτικό διαμέρισμα. Αρχαιολογικοί χώροι – Μνημεία: (Μη διαθέσιμα στοιχεία)

There are so many reasons that people decide to hire a professional school essay writer to look after their writing demands. First of all, you can find some fantastic writers who won’t just compose an impressive essay, but one that you’ll be proud to present in your next job interview or faculty admissions interview. But, employing a professional college essay author isn’t for everybody. If you think you’re one of these people that would benefit from this service, then there are some things that you should consider before selecting a college essay writer. Below are a few tips to assist you decide if https://pathofex.com/should-i-keep-a-pet-in-my-dormitory-what-to-check-before-making-the-decision/ you are a good candidate to hire a professional college essay writer.