Γενικά Περιβαλλοντικά

Πως θα έλθετε

Η διαδρομή πολύ γνωστή και εύκολη.
Αθήνα- Χαλκίδα- Όσιος Ίων. Ρώσος. Στα μισά της διαδρομής Χαλκίδας – Όσιος Ίων. Ρώσος στο 24ο χιλιόμετρο ακριβώς βρίσκετε το χωριό Κυπαρίσσι jobitel com Μόνο 105 χιλιόμετρα από Αθήνα και μόνο 24 χιλιόμετρα από Χαλκίδα.

Γιατί να έλθετε

Το Κυπαρίσσι όπως θα δείτε βρίσκετε μέσα στο πράσινο. Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους σας περιμένουν να σας χαρίσουν το οξυγόνο που τόσο ανάγκη έχουμε. Όλη η ομορφιά τριγύρω του. Παντού δρομάκια και μονοπάτια μέσα στο δάσος
για περίπατο και joking .Υπέροχη θέα από τα υψώματα. Φοβερή η θέα από τη θέση όβγορω, στην κορυφή του βράχου. Σου κόβετε η ανάσα από το κατακόρυφο ύψος των 250 μέτρων. Ιδανική θέση για παραπέντε. Ο βράχος επίσης προσφέρεται για τολμηρούς αναρριχητές στη θέση Διαολοσπηλιά. Έχει το χειμώνα πλούσιο κυνήγι σε λαγούς ,κοτσύφια , τσίχλες, πέρδικες και θέσεις για καρτέρι.

Που θα φάτε. Τι θα φάτε

Ξακουστές οι ταβέρνες γύρω από το Κυπαρίσσι στον κεντρικό δρόμο μέσα στο πράσινο. Στο Πανόραμα στο Βισύ στου Στρατή στου Μπούρου στο Κλιμάκι στον Άγιο θα βρείτε ότι επιθυμείτε. Μέσα στο χωριό θα πιείτε παραδοσιακό τσίπουρο και ούζο στου Βερνέζου και θα φάτε πολύ καλά στου Τάρλα.
Περιβαλλοντικά

Στην ευρύτερη περιοχή Κυπαρισσίου και σε έκταση 16.000 στρεμμάτων δραστηριοποιείται ο Δασικός Συνεταιρισμός Κυπαρισσίου. Κύριο μέλημα του Δα.Συ.Κ. είναι να επιβλέπει να ελέγχει και να προστατεύει το δάσος από κάθε επιβουλή σκοπιμότητα και απροσεξία.
Έχοντας πλήρη συνεργασία και υπευθυνότητα τα μέλη του Δα.Συ.Κ. περιπολούν ,ερευνούν, xjobs org και καταγράφουν οτιδήποτε αξιοπερίεργο και απρόσμενο συναντήσουν μέσα στο δάσος.
Πάνω απ` όλα η προστασία της περιοχής από φωτιά.
Αν και ο Δα.Συ.Κ. έχει ιδρυθεί τώρα τελευταία, συγκεκριμένα το 2005 εντούτοις το έργο του είναι αξιόλογο. Πέρα από τις δυσκολίες της ίδρυσης και των προβλημάτων που προέκυψαν όλα ξεπεράστηκαν και αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία σύνταξης μεγαλης περιβαλλοντικής μελέτης πυρασφάλειας.
Αυτή η μελέτη αφορά όλη την έκταση των 16.000 στρεμμάτων, κόβοντας ζώνες πυρασφάλειας σε ειδικές πλαγίες του δάσους, και ανοίγοντας δρόμους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών .
Σε συνεργασία με την μεταλλευτική εταιρεία Λάρκο που δραστηριοποιείτε στην περιοχή μας, και η οποία έχει δείξει μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και βοήθεια όποτε χρειασθεί και ζητηθεί ελπίζουμε να περιφρουρήσουμε το δάσος και να το σώσουμε ανοίγοντας τις ζώνες πυρασφάλειας .

Even if it is an immediate essay, best case study writing service it is never a fantastic idea to simply give in and throw into mind without really knowing what you are doing.